Onze historie

Stogger BV is in 2016 officieel opgericht door Stefan Dorssers, Pieter Peters en Aubert Dupont. Desondanks, gaat de geschiedenis van Stogger terug naar 2013. Dit was het jaar dat Stefan Dorssers en zijn neef Pieter Peeters zijn gaan samenwerken aan een klein robotisering hobby project voor Pieter’s voormalige bedrijf Sprankelend. Omdat ze hiervoor ook elektrische en software kennis nodig hadden, waren ze op zoek naar een specialist op dit gebied. Omdat Aubert ook in hetzelfde dorp als Stefan en Pieter woonde, en op dit gebied gespecialiseerd was, heeft hij zich bij dit hobby project gevoegd.

We dachten dat we klaar waren…
Gedurende dit langlopende innovatieve project, viel onze aandacht na verloop van tijd op reclame verlichting. Via YouTube raakten we geïnspireerd door een zeer dunne vorm van licht, gebaseerd op elektroluminescentie. Deze lichtvorm werd nauwelijks in Nederland toegepast. Vervolgens raakte Stefan in contact met een lichtreclame producent in Eindhoven, om te kijken of er kansen liggen voor deze vorm van verlichting. Deze producent was erg enthousiast hierover. Dit omdat hij aangaf dat het aanbrengen van verlichting in doosletters ontzettend arbeidsintensief is en gebaseerd is op trial en error. Daarnaast blijkt het lastig te zijn om ondiepe letters, welke tussen de 30-60 mm diep zijn, gelijk en zonder spotvorming te verlichten. Daarnaast maakt de draad, welke aan de traditionele LED modules zit, het lastig om verlichting in doosletters aan te brengen. Hij adviseerde ons te focussen op de lichtreclame markt, aangezien in deze markt het potentieel voor deze vorm van verlichting het grootst is.

Wij focusten ons op de ins en outs van verlichting gebaseerd op elektroluminescentie. Daarnaast hebben we diverse prototypes gebouwd en hebben we enkele kleinschalige projecten met deze vorm van verlichting uitgevoerd. Uiteindelijk, hadden we weer een afspraak met de lichtreclame producent. Met pijn in ons hart, concludeerden wij dat deze vorm van verlichting, commercieel niet haalbaar was om maatwerk te kunnen leveren voor de lichtreclame producent. We dachten dat we klaar waren…

Geniale ingeving

Om niet al het vele werk wat we gedaan hadden teniet te doen, hebben we nog een keer kritisch de problemen van lichtreclame producenten tijdens het aanbrengen van reclame verlichting geanalyseerd. Deze keer hadden we een geniale ingeving: “Waarom halen we de kabels aan traditionele LED modules niet weg?” “Ehh, is dat dan mogelijk?”, antwoordde de lichtreclame producent. “Zeker, waarom niet!”, antwoorden we met vertrouwen. “Dat zou de productie van lichtreclame letters veel eenvoudiger en goedkoper maken!”, antwoordde de lichtreclame maker. Omdat wij niet uit de verlichtingsbranche kwamen en creatief zijn, waren wij in staat om zo’n onorthodoxe oplossing te bedenken. De meeste lichtfabrikanten zijn enkel aan het focussen om een betere LED module te produceren, in plaats van te kijken naar hoe dit product als beste binnen het productieproces van de lichtreclame producent toegepast kan worden.

Onze doorbraak
In de tijd die hierna volgde, was ons energie niveau super hoog! We hadden het gevoel dat we een echte doorbraak hadden in een zeer conservatieve markt. Na het maken van diverse prototypes, hebben we bewezen dan ons concept kan werken op een manier dat het product zowel functioneel als commercieel interessant is voor een lichtreclame producent. Na deze eerste prototypes, gaf de lichtreclame producent aan: “Dit product heb ik echt nodig, hoe eerder hoe beter”. Omdat we ook veel positieve feedback krijgen van andere lichtreclame producenten, hebben we besloten om ons part-time hobby project op te schalen en hebben we onze start-up geregistreerd. Daarnaast hebben we een patent ingediend om onze uitvinding te beschermen.

Aantrekken investering
Omdat we allen geloofden in Stogger’s succes, was het nodig om additionele investering aan te trekken. Na het analyseren van verschillende opties, hebben we besloten samen te werken met het LIOF (provincie Limburg). Omdat ze zowel geloofden in ons management team als in de business case, hebben we investering ontvangen. Het LIOF is voor ons een perfecte partner, omdat zowel zij als wij zich focussen op ons lange-termijn succes. Als gevolg hebben Stefan en Aubert besloten om te stoppen met hun baan. Omdat Pieter toen nog steeds eigenaar en directeur was van Sprankelend, heeft hij besloten om zijn bedrijf te verkopen. We geloofden allemaal 100% in Stogger’s succes!

Wij van Stogger hebben het volste vertrouwen erin dat als we met ons draadloze verlichtingsconcept, significante waarde kunnen toevoegen voor lichtreclame producenten. Daarnaast zijn we er zeker van dat onze oplossing ook geïmplementeerd kan worden in diverse andere markten wereldwijd. Voel je daarom vrij om je aan te sluiten bij Stogger en om het draadloze verlichting concept te implementeren zoals jij het wilt!